Građani zagađuju vazduh

U zadnjih nekoliko dana je u večernjim satima disanje u Pirotu bilo, najblaže rečeno, otežano jer se osećao miris dima, hemikalija i gume. Kako bi došli do pravih informacija u vezi ovog problema kontaktirali smo gospodina koji je zadužen za kontrolu zagađenosti vazduha. Na naše pitanje ko je odgovoran za takvo stanje, kao iz topa je odgovorio: građani. Kako on kaže, građani Pirota za ogrev koriste nekvalitetno ogrevno drvo jer ne kupuju od ovlašćenih lica a usput su oko praznika raspaljivali roštilje i taj oblak toksičnih isparenja od šnicli i kobasica se nadvio nad našim gradom. U reči stručnjaka smo, naravno, poverovali ali morali smo da pitamo da li na zagađenje vazduha i njegov “ukus” utiču i fabrike koje rade u Pirotu i jer se ta promena u vazduhu oseća baš u trenucima kada fabrike ispuštaju isparenja i dim iz svojih pogona. Rečeno nam je da fabrike imaju najsavremenije filtere iz 1978. godine i da njihova isparenja i dim ne štete više od obične šibice tako da su to “čaršijske priče”. U trenutku dok nam je sagovornik objašnjavao da je vazduh u Pirotu kao na Mont Everestu, čuo se zvuk ispuštanja gasova iz fabrike i on je preko lica stavio gas-masku i otrčao u sklonište tako da nismo završili intervju.

TanPir, 10.01.2020 @ 22:48, Otrovko Tigrić

Pirote, dobro jutro!

Dugo smo pregovarali sa gospodinom Sorošem, Fondacija Klinton je takođe mesecima razmatrala naš plan, NATO je bio protiv kao i novoizabrani predsednik Hrvatske ali je na intervenciju Kraljice Elizabete II rešeno – NeVesti kreću sa radom!

Cilj ovog sajta je da svakodnevno svoje posetioce (lažno) informiše o dešavanjima u Pirotu i prezentuje im kako se pirotski vlastodršci neprestano bore za dobrobit građana, kako od svojih usta odvajaju da bi narod bio bogat i srećan, kako svet stoji u mestu i začuđeno gleda kako Pirot preotima titule Las Vegasu, Parizu, Madridu…

Imamo na hiljade dopisnika iz svih krajeva Pirota koji će 23 sata dnevno pratiti šta se bitno u našem gradu dešava, preostalih 60 minuta će provoditi na brifingu u prostorijama CNN-a. Nema pauza za toalet, nema pauza za ručak, samo sveže i apsolutno lažne informacije za naše sugrađane!

Da li ste spremni? Pirot danas postaje GRAD BUDUĆNOSTI!

Glavni urednik NeVesti, 10.01.2020 @ 22:30, Veselko Lažić